Sunday, 6 December 2015

SUNDAY FUNDAY: TOFFEE APPLE PIE



Vi gjorde en busenkel knäckig äppelpaj till efterrätt nu i veckan. Man kan säkert byta ut fyllningen till vad man vill men jag älskar äpplen. Nu när det börjar bli riktigt kallt och rått ute tycker jag om att unna mig själv hembakat lite då och då. Det förgyller vardagen en aning, hoppas att ni gillar den!
x Josefin

We made a super easy toffee apple pie for dessert this week. You can change the filling if you want but I love apples, so this fits me perfectly. Since it's only getting darker and colder outside I like to brighten up the everyday life by baking once in a while. It can make any dull day a little more fun, I hope you like the recipe!
x Josefin










Ingredienser:

5 äpplen
150 gram smör
1.5 dl socker
3 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg i en smord ugnsfast form.
3. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen. Blanda ner smöret i din blandning av socker, havregryn, mjöl, bakpulver, sirap och mjölk.
4. Fördela smeten över äpplena och ställ in i ugnen ca 30 minuter (tills pajen är gyllenbrun och knäckig).
5. Servera med vaniljsås eller glass!








Ingredients: 

5 apples
150 gr butter
1.5 dl sugar
3 dl oats
1.5 dl plain flour
0.5 tsp baking powder
0.5 dl syrup
2 tbsp milk

Instructions:

1. Heat the oven to 175C
2. Peal and cut the apples. Put into a buttered ovenproof tin.
3. Melt the butter. Pour it into your mixture of sugar, oats, flour, baking powder, syrup and milk.
4. Spread the batter over the apples and put into the oven for 30 minutes (until the pie is golden brown and toffee-like.
5. Serve with vanilla sauce or ice cream!



No comments:

Post a Comment